Prohledněte si naši novou nabídku krbových kamen HWAM a WIKING zde

 

Kamna HWAM a WIKING

18.04.2024

v souvislosti s kapitálovým vstupem skupiny SEGUIN do dánského výrobce kamen a topenišť HWAM jsme byli pověřeni zastupování této značky na českém trhu. Katalogy kamen a topenišť HWAM a WIKING jsou zde - katalog.

Kamna jsou standardně osazena mechanickou regulací spalovacího vzduchu. U kamen HWAM se jedná o systém HWAM® Autopilot™ u kamen WIKING® Automatic™. Kamna HWAM lze také objednat s elektronickou regulací HWAM® SmartControl™.

O jednotlivých systémech regulace se můžete dozvědět níže.

 

HWAM® Autopilot™

Kamna na dřevo s HWAM® Autopilot ™ zajišťují vynikající spalování – ve prospěch životního prostředí a úsporu palivového dřeva – bez jakékoli manuální regulace přívodu vzduchu.

Díky bimetalové pružině se přívod vzduchu do spalovací komory automaticky upraví tak, aby z vašeho palivového dřeva vytěžil co nejvíce tepla. Bimetalová pružina se roztahuje nebo smršťuje v závislosti na teplotě spalovací komory, čímž reguluje klapky tak, aby byl oheň zásobován správným množstvím vzduchu.

Všechna kamna HWAM jsou standardně vybavena systémem HWAM® Autopilot ™. Podrobnosti lez najít zde HWAM_Autopilot

 

WIKING® Automatic™.

U kamen WIKING je regulace vzduchu během zapalování a přikládání řízena automaticky pomocí zařízení WIKING® Automatic™.

Bimetalová pružina citlivá na teplo se roztahuje nebo smršťuje v závislosti na teplotě v kamnech na dřevo. Při zapalování ohně je klapka otevřená, aby se zajistilo, že plameny budou zásobovány správným množstvím vzduchu pro zapálení ohně. Následný rychlý nárůst teploty automaticky způsobí uzavření klapky, čímž je zajištěno čisté a účinné spalování. Když oheň začne slábnout, klapka se opět automaticky otevře, aby bylo možné přidat nové palivové dřevo nebo nechat oheň vyhasnout. Podrobnosti lez najít  zde WIKING_Automatic

 

WIKING® Automatic™ nabízí mnoho výhod:

  • Pohodlná obsluha
  • Snadnější roztápění
  • Čisté a účinné spalování
  • Příznivý dopad na životní prostředí

 

HWAM® SmartControl™

S HWAM® SmartControl™ se nemusíte starat o to, jak dosáhnout optimálního a nejekologičtějšího spalování – o to se postará elektronické řízení.
Jednoduše si stáhněte naši aplikaci "IHS Smart Control" do svého telefonu nebo tabletu. Nastavte požadovanou pokojovou teplotu. Aplikace vás upozorní, kdy je čas přiložit, abyste udrželi správnou teplotu – bez jakéhokoli manuálního nastavování přívodu vzduchu.
Chcete-li rozdělat oheň, musíte použít správné množství dřeva, tepla a vzduchu. A abyste dosáhli nejčistšího a nejekologičtějšího spalování, potřebujete správnou kombinaci dřeva, vzduchu a teploty.
Za tímto účelem byl ve spolupráci s DTU (Dánská technická univerzita) vyvinut HWAM® SmartControl. Automaticky zajišťuje optimální poměr vzduchu a teploty pro dosažení čistého spalování. Správné množství kyslíku je velmi důležité pro optimální spalování. HWAM® SmartControl™ nepřetržitě vyhodnocuje hladinu kyslíku na výstupu z kamen na dřevo a průběžně reguluje přívodní otvory tak, aby bylo zajištěno správné množství kyslíku. Aby se snížilo riziko emisí pevných částic a plynů, je potřeba dosáhnout teploty nejméně 750 °C v co nejkratším čase. HWAM® SmartControl™ pomáhá upravit polohu přívodních otvorů pro dosažení této teploty.
Dánsko má nejpřísnější zákonné požadavky v Evropě, pokud jde o emise pevných částic z kamen na dřevo. Proto můžete s čistým svědomím zapálit oheň, pohodlně se usadit a užívat si, zatímco kamna na dřevo odvedou veškerou těžkou práci. Podrobnosti lez najít  zde HWAM_SmartControl 

Více naleznete na www.hwam.com.

Děkujeme za Váš čas

 

Průvodce výběrem
Nezávazně poptat